Over

– Ik geloof dat vrouwen met de juiste begeleiding zelf hun ziekte weer onder controle kunnen krijgen –

Mijn naam is Daniëlle Steenvoorden, ik ben internist-endocrinoloog en leefstijlcoach gespecialiseerd in patiënten met de ziekte van Hashimoto.

Nadat ik in 2016 mijn opleiding tot internist-endocrinoloog afgerond heb, ben ik tot eind 2019 werkzaam geweest in het ziekenhuis als internist-endocrinoloog. Hoewel ik het werk en het contact met mijn patiënten heel fijn vond, had ik niet de tijd en mogelijkheid om de zorg zoals ik deze voor ogen had te kunnen leveren. Hierop besloot ik om mijn eigen weg te gaan. Ik ben een opleiding tot leefstijlcoach gaan volgen welke ik in januari 2021 heb afgerond. Daarnaast ging ik mij richten op het opzetten van mijn eigen praktijk als internist-leefstijlcoach. Op dit moment volg ik de opleiding Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde aan de Academy for Integrative Medicine.

Mijn missie is vrouwen helpen hun gezondheidsklachten te verminderen, zodat ze meer energie overhouden voor alle andere belangrijke zaken in hun leven.

Mijn doelgroep is ‘vrouwen met de ziekte van Hashimoto’, oftewel de auto-immuunziekte die een te traag werkende schildklier veroorzaakt. Ik heb in mijn werk gemerkt dat er veel vrouwen zijn met aanhoudende klachten bij de ziekte van Hashimoto die zich in de steek gelaten of niet begrepen voelen door hun artsen en daarnaast bij alle (soms tegenstrijdige) leefstijladviezen door de bomen het bos niet meer zien. Ik wil deze vrouwen op de juiste manier helpen en begeleiden door hun klachten te erkennen, voldoende en juiste informatie te geven, ze extra behandelopties/ tools te bieden om hun gezondheid te verbeteren, en ze het vertrouwen terug te geven dat ze zelf wat aan hun gezondheid kunnen doen.

In de toekomst wil ik mijn leefstijlexpertise uitbreiden naar andere hormoongerelateerde aandoeningen bij vrouwen, waarbij ik reguliere medische kennis zal verbinden met alle facetten van leefstijl en coaching.